Известие

Collapse
No announcement yet.

Биелен лагер ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
    На колко се стягат биелните и основните лагери ???? нещо не можах да намеря service manual в нета , а ми е спешно ! Благодаря !
    ПП: 2.0 TS
    Датата уж тва казва.....
    Attached Files
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Благодаря на всички, които помагате.
      Оказа се , че нямам пробка . Картера отдолу е заваряван и не са сметнали, че е нужно да има пробка . Както и да е , източих маслото през малкото картерче , като оспях да си напълня и ръкавите. Горните биелни лагери бяха с птна, долните бяха тъмно сиви, но без петна. Средният основен лагер, също беше кат далматинец. Другите основни, бяха като нови. Както и да е , смених ги всичките. Не ми остана време да туря генерацията, така, че ще се пали утре (и без туй нямам масло и филтър).
      Утре ще се разбере какви съм ги свършил.
      Last edited by dobromirski; d.m.y г., 18:29.

Comment

Бравос - ако напипаш още някой дето има селе за харизване - насреща съм.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Абе то не е точно харизване, че отремонтирах една блъсната 166-ца (бях я пуснал за продажба във форума, но нямаше интерес) и ми платиха ( за труда и частите ) със 147-цата, с която сега ще си троша главата, докато я направя перфектна (цялата е с забележки външно, а се оказа и вътрешно,има проблем и със скоростите) . Както и да е . Ще свалям и капака на клапаните да видя на какво приличат разпределителните валове, но това утре, че днес тук вали.
          Last edited by dobromirski; d.m.y г., 18:31.

Comment

Мда, гледам че и ти добре се грижиш да ти е запълнено времето постоянно....

Comment

Такааа, днес след работа налях олиото и запалих двигателят и..... същата работа. Единствено стана малко по тих (но това може да е и от новото масло). Отгоре валовете са като нови. Явно е нещо друго , но за сега се предавам. . Ето снимки на лагерите които смъкнах ( по средата са основните , на които видимо им няма нищо.) Днес след ремонт на рейката имаше подмяна на кормилни накрайни и кормилни щанги, както и втулки на задният мост ( бах ти цените) и регулаж преден и заден мост. От утре ще се позанимая с ламарините че прилича на варел отвън . Искаше ми се да я спретна за събора , но май няма да стане, че съм решил да и сменям цвета - ще я правя цвят хладилник ( бяла перла)
              Attached Files

Comment

Аххх, бях забравил за темата. Та след като смених биелните и основните лагери и отворих капака на валовете отгоре ( а те изглеждаха , като от магазина) абсолютно нищо не се промени
                Въпросното цъкане си остана все същото. Все едно е искра от високо напрежение , но е много по-сино и не се чува отгоре, а от към генерацията. В крайна сметка може и повдигач да се окаже знам ли . За сега ще седи така, докато не пребоядисам колата, но нещо не ми остава време за нея, така , че май още около месец ще седи кат голям камИк в гаража

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Така, както го обясняваш, въобще не ми прилича на биелни лагери.
                  ...

Comment

Аххх, бях забравил за темата. Та след като смених биелните и основните лагери и отворих капака на валовете отгоре ( а те изглеждаха , като от магазина) абсолютно нищо не се промени
                    Въпросното цъкане си остана все същото. Все едно е искра от високо напрежение , но е много по-сино и не се чува отгоре, а от към генерацията. В крайна сметка може и повдигач да се окаже знам ли . За сега ще седи така, докато не пребоядисам колата, но нещо не ми остава време за нея, така , че май още около месец ще седи кат голям камИк в гаража
                    И при мен така цъка. По някога даже и трака, друг път само цъка. Смукателен повдигач на 4-ти цилиндър е при мен. Поне със стетоскопа от там се чува.

При мен имам и едно хъркане на мотора докато работи на празен ход. И не мога да разбера от къде идва този звук. Някъде от към страната на ангренажа, но не мога да го разбера къде точно. Повечето ТС-и така хъркат и тва не мога да го разбера. Или водната помпа или нещо друго дето не мога да го хвана без да разглобя...
                    Last edited by oem; d.m.y г., 10:06.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега възможно е това цъкане да е от самата генерация, да има издухана гарнитура между испускателните тръби някъде. Или пробита мека връзка.
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Добромирски, спомена че е сменявал металните гарнитури и не е от тях... На мен ми е интересно какво животно ще изкочи от тук?
                        145 QV ex.
                        146 Boxer TOTAL ex.
                        147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Ти като сменя лагерите буталните болтове гледа ли ги да нямат луфт?

Щото при мен цъканто като часовник както се появява така и изчезва и не е свързано с някакъв диапазон в обороти. Цъка си и на празен ход. Влияе се само от температурата на мотора. Като загрее много тогава се появява това цъкане или пък като е студен. Понякога и на загрял мотор не се чува, друг път се чува и ако цъка цъка и в целия диапазон на обороти ако млъкне не се чува в никой диапазон.

При теб да не се окаже, че някой бутален болт ти хлопа? Щом само в някои обороти го прави...

Аз си поръчах повдигачи и ги чакам да дойдат и като ги сменя ще видим дали ще изчезне цъкането. Сменям ги понеже не само цъка, а както бях писал че имам и повдигач дето направо си чука сутрин на студено.

Comment

Като чета какво си писал , все едно пишеш вместо мен
                            Биелите ги размандахерцах, но нямаха никакви луфтове в буталният болт. Проверено ! И за мен е необяснимо , как един път цъка, друг път не . Не ми оставя време да се занимавам с таратайката , но онзи ден на Dextar алфата извади същият звук, а той каза 100 % от генерацията. Пукали се заварките между самите тръби и фланеца , който се завива към главата. Стетоскопа и той на там ме праща ( при мен е 4-ти цилиндър). Вече ми писна да я свалям и тоз път ще действам грубо - ще обиколя тръбите с СО-то външно към фланеца па да видим

Comment

Е, хубаво ама при мен зварките са си добре и не изпуска. И при мен е от към четвърти. То при всички е така. Колкото и алфетки да съм слушал всичките от към четвърти цъкат. Ма не мисля, че е от тръбите. Вадил съм ги моите и съм ги гледал. При мен има пукната заврка на първи. Даже се вижда нагар по външната стена на тръбата и фланеца където е изпускало.

При мен от същото място със стетоскопа чувам когато ми се разтрака повдигача сутрин. Поръчал съм си нови повдигачи от англия, чакам ги да дойдат и като ги сменя, ще кажа дали е изчезнало и това цъкане.

Comment

Смених повдигачите днес. Цъкането изчезна. Мотора заработи по съвсем друг начин. Много приятен звук, плавна работа, спря да пука в гърнетата при връщане на газта, сега като работи на място се чуват само инжекторите как цъкат А те и те едва се чуват.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X